Hallitukset töihin! Satakunta​​​​​​​
Aktiivinen ja hyvä hallitustyöskentely on tutkitusti monen menestyneen yrityksen taustalla. Hallituksen merkitys korostuu erityisesti erilaisissa yrityksen muutoshaasteissa. Tilastollisesti ne yritykset pärjäävät paremmin, joilla on toimivat hallitustyön käytännöt ja hallitustyöhön sijoitettu euro tuleekin varmasti nopeasti takaisin.

Hallituksen merkitys korostuu erityisesti erilaisissa yrityksen muutostilanteissa, olipa kyseessä sitten kansainvälistyminen, sukupolvenvaihdos tai korona-ajan haasteet. Se, millainen hallitus kulloinkin tarvitaan, riippuu yhtiön elinkaaren vaiheesta. Startup tarvitsee erilaisen hallituksen kuin vakiintunut yritys. Kriisiyhtiöllä on eri painotukset kuin kasvuun tai vientiin tähtäävällä yrityksellä. Hyvä hallitus tuo kulloiseenkin tilanteeseen oikeanlaista osaamista ja uusiutuu yrityksen tarpeiden mukana.

Kauppakamarit ovat tehneet pitkäjänteistä työtä hallitustyöskentelyn kehittämiseksi mm. kouluttamalla hallituksen jäseniä yrityksiin HHJ-kursseilla. Kauppakamarit ovat olleet myös aktiivisesti käynnistämässä alueellisia Hallituspartnerit-yhdistyksiä. Satakunnan ja Rauman kauppakamarit ovat yhteistyössä Satakunnan Yrittäjien sekä Satakunnan Hallituspartnerit ry:n kanssa käynnistäneet syksyllä 2020 hallitustyön kehityspalvelun Karhuseudun (Porin seutukunnan) alueella. Tammikuussa 2021 palvelu käynnistyi myös Rauman sekä Pohjois-Satakunnan seutukuntien alueella sekä tammikuussa 2022 Huittisten alueella.

Kohderyhmänä ovat alle 50 henkeä työllistävät kehitys- ja kasvuhaluiset mikro- ja pienyritykset, jotka ovat halukkaita kehittämään hallitustoimintaansa. Palvelu on maksutonta kaikille yrityksille lukuun ottamatta mahdollisia hallitusjäsenten hakuihin liittyviä toimeksiantomaksuja, joista sovitaan erikseen.

​​​​​​​Satakunnan ja Rauman kauppakamarin alueiden yhteisessä Hallitukset töihin! -palvelussa autamme yrityksiä tunnistamaan, minkälainen osaaminen erityisesti tukisi johtamista ja yrityksen kehitystä senhetkisessä elinkaaren vaiheessa sekä myös tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamisessa.

Lähde rohkeasti mukaan kehittymään teemalla ”Hallitukset töihin!”.


​​​​​​​

​​​​​​​Ota yhteyttä:

Hallitukset töihin! -hankkeen vetäjä

Jussi Virtanen

Puh. 050 516 5421
jussi.virtanen@satakunnankauppakamari.fi


Hankkeessa järjestetään tapahtumia ja koulutuksia hallitustyöhön ja sen kehittämiseen liittyen. Laita sähköpostia osoitteeseen jussi.virtanen@satakunnankauppakamari.fi, mikäli olet kiinnostunut ja haluat ajankohtaisesti tietoa tapahtumista sekä koulutuksista.


Hallitukset töihin! Karhuseutu

Hallitukset töihin! Pohjois-Satakunta

Hallitukset töihin! Huittinen