Bisnesenkelit


SATAKUNNAN BISNESENKELIT ovat toimineet verkostona jo lähes viisi vuotta. Nyt on aika ottaa seuraava vaihde jo hyvässä vauhdissa olevaan toimintaan. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu noin 30 henkilöä.

Bisnesenkelit ovat yrityselämässä toimivia ihmisiä, joilla on hyvää kokemusta, verkostoja ja halu auttaa alkuvaiheessa olevia ja kasvuun tähtääviä yrityksiä. Enkelit tuovat yritykseen ennen kaikkea henkistä pääomaa alkuvaiheen pääoman lisäksi. Toiminta on luottamuksellista. Enkeleillä on mm. kykyä johtaa kasvuyritystä, huolehtia rahoituksen suunnittelusta, tuotekehityksen suunnitelmallisuudesta tai kansainvälistymisen startista sekä auttaa neuvottelupöydissä ja seuraavan stepin suunnittelussa.

Usein enkelit sijoittavat yrityksiin yhdessä ja sopivat rooleista omien vahvuusalueidensa mukaan.


Miten pääsen mukaan?

Satakunnassa järjestetään muutaman kuukauden välein pitch-tilaisuuksia, joissa enkeliverkosto on kutsuttu paikalle. Yritys saa esitellä omaa liikeideaansa noin viiden minuutin ajan, mutta pitch treenataan aina etukäteen. Enkelit esittävät kommenttejaan ja kysymyksiään, jonka jälkeen kontakteja vaihtamalla on mahdollisuus sopia seuraavista tapaamisista. Tilaisuuden lopuksi on hyvää aikaa vuorovaikutukseen ja keskustelujen syventämiseen. Tuolloin saat hyvää palautetta liikeideasi mahdollisuuksista ja neuvoja jatkoon.

Hyvä opas enkelisijoituksen hakijalle: http://www.fiban.org/opas.html


Miten pääsen enkeliksi?

Jos olet kiinnostunut toimimaan bisnesenkelinä ja omaat edellä kuvattuja taitoja, ota yhteyttä Minna Nore (minna.nore@satakunnankauppakamari.fi, 044 710 5364), niin saat tarvittavan infon ja pääset alkuun.

Yhteyden enkeliverkostoon saat helpoimmin seuraavien kontaktihenkilöiden kautta:

Kari Ollila, enkelisijoittaja, FiBAN aluekoordinaattori
kari.ollila@katolli.fi, + 358 440 592 752

Jari Turto, enkelisijoittaja
jari.turto@gmail.com, +358 400 590 394

Janne Raitaniemi, enkelisijoittaja
janne.raitaniemi@gmail.com, +358 44 3434 100

Prizztech Oy / tj Ari Eklund
ari.eklund@prizz.fi, +358 50 3131 252

Satakunnan kauppakamari / tj Minna Nore
minna.nore@satakunnankauppakamari.fi, +358 44 710 5364