Tapahtumat


Näin myyt julkiselle sektorille

Ajankohta: 24.09.2024 09:00-16:00
Paikka: Omalta työpisteeltä
Osoite: etänä

 

Käytännön vinkkejä tarjouskilpailuissa menestymiseen!

Suomen julkisen sektorin vuosittaiset hankinnat ovat arvoltaan yli 30 miljardia euroa. Ne voivat tarjota yritykselle hyvinkin merkittävää liiketoimintaa, joten kannattaa selvittää, mitä oman osuuden saaminen tästä kakusta edellyttää. Markkinoilla toimiminen ei ole rakettitiedettä, mutta aidosti menestyäkseen niiden erityispiirteet on syytä huomioida.

Tilaisuudessa kuulet:

  • Miksi myyntityö on tärkeää myös julkiselle sektorille myymisessä
  • Miten oma yrityksesi voi toimia proaktiivisesti julkisten hankintojen markkinoilla
  • Mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia hankintalaki tarjoaa yritykselle
  • Miten rakennat julkisilla markkinoilla menestyvän myyntiorganisaation
  • Kuinka kannattaa toimia kilpailutusprosessin eri vaiheissa ja miten parannat voittomahdollisuuksiasi kilpailutuksissa?

Yrityksen pitää tuntea hankintalain perusperiaatteet ja sen muutokset, mutta se ei yksin riitä menestykseen. Lisäksi tarvitaan määrätietoista ja suunnitelmallista myyntityötä. Jos ensimmäinen havahtuminen tapahtuu silloin, kun tarjouspyyntö julkaistaan, ollaan usein jo auttamattomasti myöhässä.

Kuten "normaalissa" kaupankäynnissäkin, myös julkisten hankintojen markkinoilla proaktiivisuus yleensä palkitaan. On paljon asioita, joihin yritys voi vaikuttaa myynnin ja markkinoinnin keinoin – kunhan se huomioi markkinoiden erityspiirteet. Haasteita tuovat mm. kilpailutusaikataulujen rajoitukset aktiviteettien ajoitukseen, asiakaskunnan monimuotoisuus ja -portaisuus sekä erityistä tarkkuutta vaativa tarjousprosessi.

Kurssilla julkisiin hankintoihin paneudutaan nimenomaan yrityksen näkökulmasta. Siinä käydään läpi, kuinka hankintalaki vaikuttaa yrityksen toimintamahdollisuuksiin ja kuinka siihen tulleet muutokset kannattaa huomioida omassa toiminnassaan. Kurssi kannustaa yrityksiä ottamaan entistä aktiivisemman roolin ja antaa työkaluja julkisilla markkinoilla menestymiseen. Koulutus sopii sekä markkinoille aikoville että siellä jonkin aikaa toimineille yrityksille toimialasta riippumatta .

Osallistumismaksu:
Kauppakamarin jäsenille hinta on 590 € + alv 24 %, muille 790 € + alv 24 %.
 Ilmoittaudu