Explore WORK!: "Työelämän terveisistä tukea jatko-opintovalintoihin"

Kuinka moni todella tietää, miltä opiskeltava ala työelämässä näyttää? Halusimme Ulvilan Konepajan kanssa näyttää tekniikan aloista kiinnostuneille Ulvilan yhteiskoulun ysiluokkalaisille, mitä konepajan seinät kätkevät sisälleen.

Alunperin liveksi suunniteltu kohtaaminen siirrettiin ketterästi etäyhteyksin pidettäväksi aikaan sopivalla tavalla.

Tekniikan aloista kiinnostuneille ysiluokkalaisille järjestettiin päivä täynnä jatko-opintovalintoja tukevaa toimintaa. Aamu alkoi Explore WORK! -ennakkosparrauksella Teamsin kautta. Sparraus painottui teollisuuden merkitykseen Satakunnassa ja Ulvilan Konepajan ennakkoesittelyyn tulevaa etäkohtaamista silmällä pitäen.

Teollisuus on tarjonnut ennen, tarjoaa nyt ja tulevaisuudessakin työmahdollisuuksia.

Ysiluokkalaiset viettivät aamupäivän Sataedulla paikan päällä auto- sähkö- ja kone- ja tuotantotekniikan aloihin tutustuen. Puolilta päivin oli aika lähteä tutustumaan Ulvilan Konepajaan etänä.


45 minuutissa ysit kuulivat esittelyn Ulvilan Konepajasta, pääsivät toimitusjohtaja Milla Rostedtin mukana tuotantokierrokselle videon välityksellä ja tutustuivat Ulvilan Konepajan muutamaan työntekijään. Milla oli järjestänyt myös särmääjänä ja luottamusmiehenä Ulvilan Konepajalla toimivan Mikan kertomaan tarkemmin yseille työstään. Mika rohkaisi ysejä hakeutumaan kone- ja tuotantotekniikan opintoihin, jos käsillä tekeminen ja työllistyminen kiinnostavat. Muutamia kysymyksiäkin kuultiin, kun opiskelijoita kiinnostivat mm. Ulvilan Konepajalla käytettävät hitsaustekniikat ja alan palkkataso!

Monissa yrityksissä seinien ulkopuolelta on mahdotonta nähdä, mitä sisällä tapahtuu.

Tälle porukalle ainakin yhden paikallisen yrityksen toiminta selkiytyi ja yritys jäi varmasti potentiaalisena työharjoittelu- tai kesätyöpaikkana mieleen!