www.aineetonansainta.fi – tarjoaa työkaluja IPR-strategian tekemiseen
​​​​​​​

Eri alojen yrityksillä on ainutlaatuista osaamista: omaperäisiä ideoita, tuotteita tai palveluita sekä erilaisia verkostoja ja tietoa.

Tunnistamalla näiden arvon yrityksen on mahdollista erottautua markkinoilla ja rakentaa itselleen toimiva IPR-strategia.

Yrityksen tai elinkeinonharjoittajan kannattaa jo varhaisessa toimintansa vaiheessa pyrkiä hahmottamaan, millaista aineetonta omaisuutta yritykseen kytkeytyy ja millaisia suojatarpeita omien tuotteiden tai palveluiden kaupallistamiseen voi liittyä.

Aineettomat oikeudet eli immateriaalioikeudet eli IP-oikeudet (engl. intellectual property rights; IPR) muodostavat tärkeän turvaverkon yrityksen toiminnalle.

IP-oikeudet muodostavat yksinoikeusluonteensa vuoksi kilpailuetua kaupallistettaessa tuotetta tai palvelua ja suojaavat jäljittelyltä. Aineettomien oikeuksien rekisteröinnin lisäksi yrittäjän on huolehdittava yrityksensä aineettoman omaisuuden käytöstä huolellisesti tehdyillä sopimuksilla.

Aineetonansainta.fi – verkkosivuilta löytyy yritysten käyttöön muun muassa lisenssisopimusmalleja, alihankintasopimus sekä yhteistyösopimusmalli.

Nämä ovat pienillekin yrityksille elintärkeitä sopimuksia. Verkkosivusto antaa tietoa, tukea ja inspiraatiota oman IPR-strategian luomiseen.

Sivuston taustalla on Materiasta Aineettomaan Ansaintaan -hanke.Sitä luotsaa muotoilun asiantuntijajärjestö Ornamo ry yhdessä Akavalaiset Yrittäjät AKY ry:n kanssa. Hanke on rahoitettu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

European IP Helpdesk

Muista myös European IP Helpdeskin oppaat, webinaarit ja maksuton Helpline-palvelu www.iprhelpdesk.eu » http://www.iprhelpdesk.eu/

Hyödyllisiä neuvoja Aineetonansainta » http://www.aineetonansainta.fi/
​​​​​​​