Juhlavuoden tapahtumia ja nostoja
​​​​​​​2019 oli Satakunnan kauppakamarin juhlavuosi. Täytimme 100 vuotta.


Juhlinta väritti koko vuoden tapahtumia. Erityisesti haluttiin nostaa esiin kasvun ja osaavan henkilöstön teemoja.


Juhlan kuvat: Marius Tikkanen


Synttärikakkuun sytytimme 100 kynttilää.

Kauppakamarien tulevaisuutta seuraavalle sadalle vuodelle visioi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.


Vuosi huipentui marraskuussa Porin teatterilla järjestettyyn

iltajuhlaan,

jossa nautittiin yhdessäolosta, kuultiin kauppakamarin edellisten puheenjohtajien kuvauksia ja oivalluksia omilta johtaja-ajoiltaan ja vähän myös yllätyttiin.

Illan yhteistyökumppaneina toimivat Länsi-Suomen Osuuspankki, Porin teatteri ja Pori Jazz.


Vieraita vastaanottamassa olivat lähes kaikki Satakunnan kauppakamarin aiemmat puheenjohtajat. Saimme juhlaamme mukaan myös Gustav Rosenlewin.

Viihdyimme yhdessä ja nautimme illan tunnelmasta.Halusimme juhlia myös yrityksissä.


Järjestimme juhlaviikolla etukäteismaistiaiset- neljä kakkupalaa neljällä erilaisella kiinnostavalla teemalla - oikeahetkinen huomiointi, tunnejohtaminen, työelämän murros ja vastuullisuus.

Tilaisuuksia isännöivät High Peak Finland Oy, RKW Finland Oy, Enersense Oy ja Oy Fiblon Ab.
Juhlavuosi startattiin jo touko- ja syyskuussa.


Yhdessä Porin Nuorkauppakamarin kanssa toteutimme Kallossa

Kolme käskyä johtajuudesta

​​​​​​​- tilaisuuden, jossa mm. Mikko Kuitunen kertoi omista johtajuuden ajatuksistaan. Paneelissa mm. Joni Hautojärvi avasi menestymisen johtamista.

Toukokuussa kutsuimme yritystemme ylimmän johdon

Kasvusymposiumiin

yhdessä Talent Centerin kanssa starttaaman juhlavuotemme maisemiin, josta näkee kauas - Yyteriin.

Pohdimme kasvuun haastamista teemalla Pori 150 000 - miten toimisimme, jos olisimme kokoamme kaksi kertaa isompi.

Iltapäivätilaisuuden avasi Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Kuulimme Key-note-puheenvuoron Aalto-yliopiston professori Jarmo Suomiselta. Haastajakommentteja käyttivät mm. kauppaneuvos Eero Lehti ja Insta Automation toimitusjohtajaTImo Lehtinen.
Puheenjohtajistojen tapaamiset 2019


Satakunnan ja Rauman kauppakamarien puheenjohtajistot kokoontuivat keskustelemaan yhteisistä teemoista helmikuussa Johtolaan Raumalle ja toukokuussa yhteiseen workshoppiin Satakunnan kauppakamarille.

Yhteydenpito Rauman ja Satakunnan kamarien puheenjohtajistojen välillä on säännöllistä ja antoisaa.


Explore WORK! startti

Koordinaattori rekrytoitiin näkyvällä kampanjalla Satakunnan Kansan kanssa.

Kohderyhmää puhutteleva video ja hyvä näkyvyys toivat lähes 50 hakijaa.

2019 starttasi myös Explore WORK!-kokonaisuus. Lähtöidea saatiin teollisuusvaliokunnan havainnosta, jonka mukaan yritykseen hakeudutaan mielellään, jos on päästy vähän kurkistamaan, mitä porttien sisäpuolella tapahtuu.

Tämä kokonaisuus toteutetaan osana Satakuntaliiton rahoittamaa i9 - Nine Elements of Innovation -projektia yhdessä Prizztech Oy:n kanssa.

Satakunnan kauppamarin vastuulla olevaa Explore WORK! -osiota vetää projektikoordinaattori Noora Finne, joka aloitti kauppakamarilla tässä tehtävässä lokakuussa 2019.


SuomiAreena-superviikko 2019

Jo toisen kerran kauppakamari isännöi Valtakadun tapahtuma-aulassa lähes 250 vierasta kiinnostavilla teemoilla Porin kesän superviikon aikana.

- maanantain starttasi Digidustry (ks. kuvateksti)

- keskiviikkona järjestettiin yhdessä Rauman ja Pohjanmaan kauppakamarien sekä LOGY Satakunnan kanssa Skumppaa ja Logistiikan makupaloja, jota tähditti professori Jorma Mäntynen

- torstaina oli vuorossa Kasvun askelmerkit - aamubrunssi yhdessä Rauman kauppakamarin kanssa ja key-note-puheenvuoron piti Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen. Mukana oli myös satakuntalaisia kansanedustajia.

- torstai-iltapäivällä toimisto täyttyi Hallituspartnerit Satakunta ry:n kanssa järjestetystä kesäisestä cocktail-tilaisuudesta, johon saimme vieraiksi myös FIBANin bisnesenkeliväkeä- Tilaisuuden avasi Hallituspartnerit Satakunta ry:n puheenjohtaja Kari Hannus ja puheenvuoroja käyttivä Tampereen Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja Eija Vartila Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman ja Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomo Katajamäki

Suomiareena-viikon avasi jo perinteisen digitalisaatio- jateollisuusvaliokinnan yuhdessä järjestämä Digidustry-tilaisuus, jossa verkostoiduttiin ja kuultiin erinomaisia alustuksia digitalisaation uusista tavoista.

Key-note-puhujana oli tällä kertaa digitalisti Ville Tolvanen.


Liikennejärjestelmäsuunnittelua tukevat selvitykset

Satakunnan kauppakamari oli mukana toteuttamassa ja mahdollistamassa keskeisimpien yhteysvälien kehittämissuunnitelmia 2019 (alla).

Näiden merkitys korostuu jatkossa osana 12-vuotista kansallista liikennejärjestelmäsuunnittelua ja laadukasta pohjatyötä tarvitaan, jotta kokonaisuus voidaan optimoida elinkeinoelämän tarpeet huomioiden.

Kestävää kilpailukykyä logistiikalla ja liikenneverkolla on laaja vaikuttamisen materiaali, jossa on kuvattu elinkeinoelämän tarpeet liikenneverkolle.

VT 8 Turku-Pori yhteysvälin kehittämisselvitys luo katsauksen VT8 toteutukseen ja keskeisimpiin tavoitteisiin LJS12-työssä.

Tampere - Pori/Rauma - radan kehittämissuunnitelma luo visiota Pori-Tampere-raideosuuden kehittämiselle henkilö- ja tavaraliikenteen osalta.


Saimme vastavierailulle Zhujin kaupungin johdon Kiinasta ja yhteistyö kaupunkien välillä syvenee.

Tapahtumarikas vuosi piti sisällään paljon muitakin kohtaamisia, vaikuttamiskeskusteluja ja tapahtumia, kuten: • Elinkeinoelämän Foorumi (01/2019 ja 12/2019)
 • Hyvinvointia rakentamassa yhdessä TAT:n kanssa (02/2019)
 • Kehity tai katoa -uusien jäsenten tilaisuus (03/2019)
 • Vientikaupan rahoituskiertue yhdessä Finnveran kanssa (03/2019)
 • Maksaminen murroksessa -aamubrunssi Suomen Pankin kanssa (05/2019)
 • Zhujin kaupungin johdon vierailu (7/2019)
 • Industrial Evening at Uunisaari - vaikuttamistilaisuus EU:n teollisuuspoliittisille virkamiehille kaikista jäsenvaltioista yhdessä Porin kaupungin ja Satakuntaliiton kanssa (10/2019)
 • Miten johdan tuloksellisuuteen? - palkitsemisen aamubrunssi yhdessä Mandatumin kanssa (10/2019)
 • Liikennealan murros ja digipalveluiden kehitys (10/2019)
 • Nordic Business Forum Live (10/2019)
 • Valiokuntacamp (10/2019)
 • Satakunnan Logistiikkafoorumi (11/2019)

Krista Huhtala-Jenks oli alustajana Logistiikkavaliokunnan järjestämässä Liikennealan murroksesta ja digipalveluiden kehityksessä kertovassa tilaisuudessa, joka järjestettiin Corenson tiloissa Porissa lokakuussa 2019. Hän kertoi MaaS (Mobility as a Service) -ajattelun uusista mahdollisuuksista.