Explore WORK!: "Yritysten arjen näkeminen selkeyttää ajatuksia tulevaisuudesta"

Millaisia tuotteita Nakkila Worksilla valmistetaan? Onko yrityksessä työharjoittelijoita? Mitä taitoja uuden työntekijän olisi hyvä osata jo valmiiksi?

​​​​​​​Kahdeksan WinNovan levyseppähitsaajaopiskelijaa opettajineen lähtivät tiistaina 3.11. Nakkilaan tutustumaan konepajatyöhön Nakkila Worksille. Väljät tuotantotilat ja liikkumisen aikataulutus työntekijöiden taukojen mukaan mahdollistivat paikan päällä tutustumisen. Se oli todella virkistävää!

Ryhmä oli varsin monimuotoinen, joukossa oli vasta alle kuukausi sitten aloittaneita ja valmistumisen kynnyksellä olevia. Yli puolet ryhmästä oli ulkomaalaistaustaisia, joten järjestimme avustajan tulkiksi tilaisuuteen osallistumismukavuutta lisäämään. Avustajan kautta heikommin suomea puhuvien oli helpompi kysyä kiinnostavia asioita ja osallistua. Lopussa käydyn fiiliskierroksen perusteella nähdyt, kuullut ja koetut asiat konkretisoivat opiskelijoiden ajatuksissa työelämää ja levyseppähitsaustyön käytäntöjä.

Jokaiselle viidelle ulkomaalaistaustaiselle tämä oli ensikosketus kone- ja tuotantotekniikan työmaailmaan.

Nakkila Worksin toimitusjohtaja Jussi Kivioja otti opiskelijat vastaan ja esitteli yrityksen toimintaa opiskelijoilta ennalta saatuihin sisältötoiveisiin nojautuen. Kuulimme ytimekkään esittelyn yrityksen toimintaperiaatteesta ja valmistettavista tuotteista sekä työllistymisasioista.

"Olette valinneet hyvän alan, tällä alalla on töitä ja kehittymismahdollisuuksia."

Jussi valoi uskoa opiskelijoihin ja kertoi, että ammattilaiseksi tullaan töissä vuosien mittaan. Koulusta valmistuneelta toivotaan ennen kaikkea motivaatiota ja halua oppia, niillä pääsee todella pitkälle.

Paluumatkalla Poriin ajellessa keskustelimme opiskelijoiden kanssa kokemuksesta. Yhdellä yritysmaailman arjen näkeminen oli selkeyttänyt ajatuksia tulevaisuudesta ja jatko-opinnoista. Toisella jo etukäteen Nakkila Worksista työnantajana kiinnostuneella fiilis oli vahvistunut ja hän pohti hakevansa töitä sieltä. Paikan päällä yritykseen tutustuminen koettiin tärkeäksi ja erittäin hyödylliseksi!


Jussi selvensi opiskelijoille projektitalon toimintaa. Opiskelijoille tuli yllätyksenä esim. se, että Nakkila Worksillä työskentelee 3 rekkakuskia hoitamassa kuljetuksia asiakkaille.

Heti pihaan saapuessa törmäsimme asiakkaalle lähdössä olevaan valmiiseen tuotteeseen ja toiminnan mittakaava konkretisoitui kerta heitolla.

Tuotantotiloissa tutkittiin hitsauksen kädenjälkiä ja opettajat Jorma ja Antti yhdistivät taitavasti koulussa opitun merkitystä työelämässä tarvittaviin taitoihin.