Explore WORK!: Videokierros tuotannossa ja tutustumista Teamsissa

Mitä tuotteita Ulvilan Konepajalla valmistetaan? Mitkä ovat hitsauksen laatuvaatimukset? Entä kielitaidon? Kuinka monta naista yrityksessä työskentelee? Mm. näihin kysymyksiin lähdimme selvittämään vastauksia WinNovan kone- ja tuotantotekniikan opiskelijaporukan kanssa!

Keväältä koronatilanteen vuoksi siirretty Explore WORK! -kohtaaminen Ulvilan Konepajalle haluttiin järjestää poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. Paikan päällä vierailu ei ollut mahdollista, joten viritimme linjat valmiiksi seitsemän levyseppähitsaajan porukalle.

Mitä etäkohtaamisessa tulee ottaa huomioon? Pohdimme etukäteen Ulvilan Konepajan toimitusjohtajan Milla Rostedtin kanssa, miten saisimme tunnelman mahdollisimman aidoksi. Halusimme pitää kynnyksen kysymysten esittämiseen matalana ja siksi luokassa oli erillinen mikki, jotta opiskelijoiden äänet kuuluivat linjan toiseen päähän. Kamerat pidettiin auki molempiin suuntiin ja Milla havainnollisti tuotannon vaiheet kuljettamalla meidät tuotantotiloissa videoyhteyden avulla.

Ulvilan Konepajan rento työilmapiiri välittyi luokkaan, kun Milla haastatteli videokierroksen aikana työntekijöitä. Lopuksi kaksi työntekijää Jani ja Mika kertoivat opiskelijoille uratarinansa ja antoivat vinkkejä.

"Kuvienlukutaidon ja tarkkuuden lisäksi on tärkeä taito kysyä apua. Ei ole tyhmiä kysymyksiä, aina on parempi pohtia yhdessä ratkaisu ongelmiin." - Hitsauksen työnjohtaja Jani


Miten kokeilu onnistui ja mitä siitä opimme?

"Etänä kohtaamisessa on pidettävä entistä tarkemmin huoli siitä, että sisältö on kiinnostavaa, yhteydet toimivat ja keskusteluun osallistuminen on helppoa. Livekuva molempiin suuntiin ja erillinen mikki lisäsivät osallistumismukavuutta ja näillä oli varmasti vaikutus myös opiskelijoiden aktiivisuuteen keskusteluun osallistumisessa!"

- Explore WORK! -koordinaattori Noora


Milla vinkkasi opiskelijoille, että hyvä tapa hakea työharjoittelu tai kesätyöpaikkaa on rohkeasti soittaa tuotantoinsinööri Markku Pohjolalle ja tiedustella työntekijätarpeita.


Explore WORK! -konseptiin kuuluva ennakkotapaaminen järjestettiin 14.10. opiskelijoille. Ennakkotapaamisessa opiskelijat pohtivat kysymyksiä, joihin haluaisivat saada vastauksia. Kohtaamisen lopuksi kävimme läpi kysymykset ja tämä aktiivinen ryhmä olikin ehtinyt jo kysyä suurimman osan etukäteen mietityistä kysymyksistä!

Mika (vasemmalla) toimii särmääjänä Ulvilan Konepajalla. "Hyvistä särmääjistä on pulaa, eli jos pohtii työllistymisnäkymiä niin särmäystaidoista on varmasti hyötyä!"