Explore WORK!: "Nikkeli tarvitsee liudan osaajia"

Mitä vientiassistentin työ Satakunnan suurimmassa vientiyrityksessä pitää sisällään? Onko Nornickelillä kesätyöpaikkoja vientikaupan parissa? Millaisiin muihin työtehtäviin kansainvälisen kaupan tradenomiopiskelija voisi Nornickelillä työllistyä?

Keskiviikkona kymmenen Raumalla SAMK:issa KV-kaupan tradenomiksi opiskelevaa tutustuivat oman alansa työmahdollisuuksiin teollisuudessa. Järjestimme Nornickelin väen kanssa Explore WORK! -kohtaamisen etänä vientikauppanäkökulmalla.

"Ilmoittauduin mukaan, sillä Satakunta on minulle vierasta aluetta ja halusin tutustua työmahdollisuuksiin täällä."

- Osallistunut opiskelija

Alun esittäytymiskierroksen jälkeen Nornickelin viestintäasiantuntija Hanna-Kaisa Koskinen kertoi opiskelijoille lyhyesti ja ytimekkäästi Nornickelistä työnantajana ja totesi, että nikkelin valmistus liiketoimintana tarvitsee ison liudan eri alojen osaajia.

"Yksikään tehtävä ei ole toista tärkeämpi, jokainen meistä on tärkeä osa toimivaa kokonaisuutta." - Hanna-Kaisa

Raumalla SAMK:issa KV-kauppaa opiskeleva Atte Ståhle työskentelee Nornickelillä vientiassistenttina. Atte kertoi opiskelijoille, miten hän päätyi Nornickelille ja millaista työ vientiassistenttina on. Atte vinkkasi opiskelijoille, että jos vientiala kiinnostaa niin opinnoissa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti Excel- ja Word-taitoihin, kielitaitoon ja Incoterms-ehtojen opettelemiseen. Aten puheenvuoro herätti opiskelijoissa paljon kysymyksiä!

Vientikoordinaattorina ja tuotteiden toimitustiimin esimiehenä toimiva Kati Tuominen kertoi opiskelijoille, että ensi kesänäkin Nornickelille palkataan kaksi vientiassistenttia. Työ saattaa mielikuvissa vaikuttaa tylsältä, mutta todellisuudessa työpäivät harvoin ovat samanlaisia. Maailmalla tapahtuvat muutokset vaikuttavat tuotteiden toimitukseen ja vientikauppa elää jatkuvassa muutoksessa. Kati kertoi myös opiskelijoille Nornickelin työsuhde-eduista, vientiassistentin palkkatasosta ja tiimistä, jossa kesätyöntekijät tulevat työskentelemään.

Kohtaamisen loppupuolella kävimme läpi opiskelijoiden ennakkosparrauksessa pohtimia kysymyksiä. Opiskelijoiden toiveiden pohjalta suunnitellut Nornickelin puheenvuorot ja kohtaamisen aikana opiskelijoiden esittämät kysymykset kattoivat lähes kaiken ennakkoon mietityn, mutta muutamaan kysymykseen saimme vielä vastaukset.

Tilaisuuden päätteeksi kysyimme opiskelijoilta, osaisiko joku jo sanoa hakevansa Nornickelille kesätöihin vientiassistentiksi ja yllätykseksemme 9/10 nosti Teams-kätensä pystyyn!


"Tunnelma oli rento ja asiallinen, oli olo, että uskaltaa kysyä mitä vain. Esitykset oli kattavat ja itselle tuli olo, että tuota /tuonne haluan tulevaisuudessa."

- Osallistunut opiskelija

"Vientiassistentin työ kuulosti ajoittain varsin haastavalta, mutta nimenomaan hyvällä tavalla."

- Osallistunut opiskelija

"Ennen tapahtumaa tietoa yrityksestä ja tehtävistä ei kauheasti ollut, mutta nyt on mielenkiinto herännyt mahdollisiin tehtäviin."

- Osallistunut opiskelija