Excel- ja Power BI -webinaarit, kevät 2021


​​​​Päivitä osaamisesi ajantasalle!
​​​​​​​

Päätöksenteko vaatii luotettavaa, selkeästi esitettyä ja oikeassa muodossa olevaa tietoa.

Webinaareissa saat tuhdit eväät arjen työkalujen hyödyntämiseen. Osallistumiseen tarvitset vain tietokoneen, nettiyhteyden ja kuulokkeet/kaiuttimet. Ennen koulutusta saat sähköpostiin osallistumislinkin, jota klikkaamalla webinaari avautuu.
​​​​​​​
Live-webinaarin lisäksi sinulla on mahdollisuus katsoa koulutus tallenteena kuukauden ajan koulutuksen jälkeen. Voit kerrata, tai jos et pääset live-koulutukseen, voit katsoa tallenteen oman aikataulusi mukaan.


​​​​​​​Webinaarien osallistumismaksu on kauppakamarin jäsenille 180 € + alv 24 %, muille 280 € + alv 24 %.


Kouluttajana toimii Maija Andersson, Business Intelligence Expert, Pinja Group Oy.

Maija Andersson toimii Pinjalla BI asiantuntijana, konsulttina ja koulutusvastaavana. Maija rakastaa numeroita, dataa, tiedon visualisointia ja selkeitä raportteja. Maija on työskennellyt Power BI:n parissa vuodesta 2016 lähtien ja kouluttanut suunnilleen yhtä kauan. Kouluttajana Maijalla on rauhallinen ja innostava ote ja hän käy asiat läpi selkeiden esimerkkien kautta.


  Maija Andersson


  Sujuvampaa Excelin käyttöä

  Tiistai 19.1.2020 klo 14.00 - 15.30

  Tuntuuko Excelin käyttö haastavalta?

  Käytätkö turhan paljon aikaa yksinkertaisten asioiden tekemiseen?

  Haluaisitko vahvistaa Excel-osaamistasi ja vapauttaa aikaa muuhun työhön?

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Power BI - Query Editor

  Tiistai 2.2.2021 klo 14.00 - 15.30

  Raportoinnin ensimmäiset askeleet ovat datan hakeminen lähdejärjestelmästä, muokkaaminen raportointiin sopivaan muotoon ja lataaminen raportointijärjestelmään. Tähän ns. ETL-prosessiin on Power BI:ssä oma Query Editor -työkalu. Tässä koulutuksessa käydään läpi koko ETL-prosessi ja tutustutaan Query Editorin ominaisuuksiin.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Excel tehokäyttöön

  Keskiviikko 10.2.2021 klo 14.00 - 15.30

  Käytätkö sujuvasti Exceliä ja haluat saada siitä vielä enemmän irti? Haluatko rakentaa toimivan ja ketterän raportoinnin? Haluatko yllättää Excelin monipuolisilla raportointityökaluilla?

  Koulutuksessa saat kattavan paketin aineiston käsittelyyn liittyvistä työkaluista ja paljon muita aikaa säästäviä vinkkejä, joiden avulla saat varmuutta Excelin käyttöön.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!


  Power BI - DAX: oleelliset funktiot

  Tiistai 16.2.2021 klo 14.00 - 15.30

  DAX on Power BI:ssä mittareiden, laskettujen sarakkeiden ja taulujen luontiin käytettävä formula-kieli. Sen osaaminen on olennainen osa älykkäiden raporttien tekemistä Power BI:llä. Tällä kurssilla käydään läpi kaikki DAX:in oleellisimmat funktiot.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Power BI raporttien tehokäyttö

  Tiistai 9.3.2021 klo 14.00 - 15.30

  Onko organisaatiossasi otettu tai ottamassa käyttöön Power BI raportointi, mutta et ole varma miten raportteja tulisi käyttää? Ei hätää, tämän koulutuksen jälkeen osaat käyttää raportteja sekä selaimella että älypuhelimella, luoda omia koontinäyttöjä ja hälytyksiä sekä löytää uutta tietoa datasta älykkäiden työkalujen avulla!

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Controllerin Excel-raportointi

  Tiistai 16.3.2021 klo 14.00 - 15.30

  Yhdelle työkalulla, Excelillä, voit yhdistää dataa eri järjestelmistä, tehdä yhteenvedot ja visualisoinnin. Ketterät ja modernit Excelin raportointiominaisuudet auttavat tuottamaan luotettavia ja informatiivisia raportteja, mittareita ja koontinäyttöjä. Koulutus tarjoaa eväät raportoinnin tuottamiseen liiketoiminnan tueksi ja kehittämiseksi.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!


  Power BI - datan visualisointi

  Tiistai 30.3.2021 klo 14.00 - 15.30

  Tiesitkö, että 90% sisäistetystä tiedosta on visuaalista?

  Tässä koulutuksessa käydään läpi hyödyllisiä vinkkejä siihen, milloin mikäkin visualisointi on sovelias, miten ne kannattaa asetella raporttisivulle ja mistä lähteä liikkeelle värien käytön kanssa.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Excel BI

  Tiistai 13.4.2021 klo 14.00 - 15.30

  Webinaarikoulutuksessa kuulet, mitä mahdollisuuksia Microsoft Excel-raportointityökalut PowerPivot ja PowerQuery tarjoavat isojen datamäärien yhdistämiseen, muokkaamiseen ja rutiinien automatisointiin. Nämä työkalut tehostavat huomattavasti raportointiin käytettyä aikaa.

  Lue lisää ja ilmoittaudu!

  Power BI raporttien julkaisu, jakaminen ja hallinta

  Tiistai 20.4.2021 klo 14.00 - 15.30

  Oletko tehnyt organisaatiollesi hienon Power BI raportin, mutta et ole varma miten se olisi järkevintä jakaa käyttäjille? Tuntuuko Power BI:n lisensointimalli sekavalta? Pitäisikö sinun määritellä raportille käyttäjäryhmäkohtaisia suodattimia, mutta et ole varma kuinka ne tehdään? Tai meneekö sormi suuhun datan päivityksen, gatewayn tai admintyökalujen kanssa?

  Lue lisää ja ilmoittaudu!