2. Explore WORK! -kohtaaminen: "Vaikea keksiä, mitä olisi voinut tehdä paremmin."

Mitä hyötyä sähköalan osaamisesta on mekaanisessa sähkökokoonpanossa ja ovijärjestelmätestauksessa? Millaista kokoonpanotyö on ja mitä siitä jää taskun pohjalle? Mikä on paras väylä päästä töihin Polarteknikille tai Pimaticille?

Polarteknikin toimitusjohtaja Tomi kertoo opiskelijoille junien ovijärjestelmien turvallisuuskriittisyydestä. Kansainvälisten asiakkaiden laatuvaatimukset ovat huipputasolla ja siksi testausvaiheessa ovijärjestelmiä testataan tuhansilla, jopa sadoilla tuhansilla toistoilla.

Ensimmäinen asia, joka opiskelijoita jo parkkipaikalle saavuttaessa puhutti, oli tilojen upea brändäys. Sama väritematiikka jatkuu läpi toimisto- ja tuotantotilojen.


MITÄ MUN TUTKINNOLLA TEKEE TYÖELÄMÄSSÄ?

7 sähköalan tänä keväänä valmistuvaa opiskelijaa suuntasivat opettajansa kanssa torstaiaamuna WinNovalta Porista kohti Huittisia. Explore WORK! -kohtaamisessa 1,5 tunnissa kierrettiin tuotantopuoli sähköosaamisen näkökulmasta, kuultiin missä kaikkialla maailmassa voimme törmätä Huittislaiseen kädenjälkeen, päästiin testaamaan opittua lyhyen tietovisan muodossa ja jaettiin ajatuksia kohtaamisen aikana nähdystä ja kuullusta.

Ennakkotapaamisessa kohtaamista edeltävänä päivänä Explore WORK!-koordinaattori Noora tapasi opiskelijat koululla. Tapaamisessa keskusteltiin työelämästä ylipäänsä ja sparrailtiin syitä siihen, miksi opiskelijat halusivat mennä juuri Huittisiin näihin yrityksiin. Opiskelijat tulivat siihen tulokseen, että he haluaisivat käynnin aikana selvittää, mitä sähköalan tutkinnolla tekee Polarteknikin ja Pimaticin kaltaisissa yrityksissä. Erityisesti opiskelijoita kiinnosti se, millaisissa tiloissa ja miten työtä tehdään. Sekä tietysti palkka ja edut.


MITÄ JÄI KÄTEEN?

"Vaikea keksiä, mitä tässä kohtaamisessa olisi voinut tehdä paremmin", kommentoi WinNovan sähköpuolen opettaja Arto tunnelmiaan Explore WORK! -kohtaamisen jälkeen. Opiskelijat olivat ajatuksella mukana kohtaamisessa ja ottivat hyödyn irti erilaisesta opiskelupäivästä.

Valmiiksi mietityllä näkökulmalla oli helppo lähteä tutkimaan yritystä. Kohtaamisen päätteeksi kävimme läpi ennakkotapaamisessa pohditut kysymykset. Osaan olimmekin saaneet jo vastaukset, joitain vastauksia täydennettiin ja lopputuloksena saimme kattavasti tietoa sähköalan osaajan uramahdollisuuksista Polarteknikillä ja Pimaticilla.

Myös yrityksen näkökulmasta kohtaaminen oli onnistunut. "Ryhmä oli aktiivinen ja uskon, että me kaikki käytimme tämän 1,5 tuntia viisaasti ja tästä oli hyötyä", pohti opiskelijoiden käyntiä isännöinyt Polarteknikin toimitusjohtaja Tomi Ojala.

Onnistunut kohtaaminen rakentui Tomin vahvaan asiantuntemukseen ja taitavaan kykyyn jututtaa opiskelijoita kiinnostavalla tavalla sekä opiskelijoiden omaan kiinnostukseen tutustua juuri näihin yrityksiin.

Pieni ryhmäkoko ja keskusteleva ilmapiiri tekevät Explore WORK! -kohtaamisista kaikille aidosti hyödyllisiä tilaisuuksia!