1. Explore WORK! -yritysvierailu: Osallistujien aktiivisuus yllätti!

Miten teille voi hakea työharjoitteluun? Kuinka usein uusitte konekantaa? Miten uusia työntekijöitä perehdytetään? Näihin ja moniin muihin opiskelijoiden kysymyksiin kuulimme vastaukset aamulla Ulvilan Konepajalla!

Explore WORK! tuo yritysten toivomat kohderyhmät heidän tiloihinsa tutustumaan käytännön työhön. Tänään näimme konepajan arkea ja pääsimme jututtamaan kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoiden kanssa Ulvilan Konepajan toimitusjohtajaa ja tuotannon ammattilaisia.

Ennen Ulvilan Konepajalle menoa Explore WORK! -koordinaattori Noora tapasi opiskelijat koululla. Tapaamisessa valmistauduttiin yhdessä tulevaan - tutustuttiin Ulvilan Konepajaan yrityksenä ja ideoitiin valmiiksi kysymyksiä aiheista, jotka kiinnostavat.

Tämä Explore WORK! -yritysvierailu oli oikein positiivinen kokemus. Aiempiin yritysvierailuihin verrattuna tämä ryhmä oli aktiivisempi - heistä huomasi, että he ovat valmistautuneet. Vierailun sisällön suunnittelimme etukäteen Nooran kanssa osallistavaksi ja se tuotti tulosta. Oli ilo päästä tutustumaan tulevaisuuden tekijöihin!

- Milla Rostedt, Ulvilan Konepajan toimitusjohtaja

Ulvilan Konepajan särmääjä Mika kertomassa työstään opiskelijoille.


Ryhmän mukana ollut opettaja Tero yhdisti taitavasti Ulvilan Konepajalla nähtyä käytännön työelämää opiskelijoiden koulussa oppimiin asioihin. Opiskelijat pääsivät näkemään, miltä näyttää pitkän linjan ammattilaisen tekemä hitsaussauma ja millaisista piirustuksista Ulvilan Konepajan tuotteet kasataan. "Näissä täytyy kyllä osata soveltaa ja miettiä, miten kannattaisi tehdä", mainitsi eräs opiskelija suuren ja monimutkaisen kappaleen kuvia katsellessaan. Soveltamistaito rakentuukin työelämässä ajan mittaan, kunhan oma kiinnostus ja halu kehittää taitojaan ovat kohdallaan!


Sataedun kone- ja tuotantotekniikan Ulvilan toimipisteen opiskelijaryhmä Ulvilan Konepajalla.

Ulvilan Konepajan koordinaatioporan käyttäjä on Ulvilan Sataedun entinen opiskelija.