HUOM! Explore WORK! -toiminta on päättynyt. Jos haluat järjestää vierailun jompaan kumpaan yritykseen, olethan suoraan yhteydessä heihin, kiitos!


Kansainvälinen bisnes vaatii huippuyksityiskohtia.​​​​​


Kun juna kulkee Italiassa yli 300 km/h, vaaditaan siihen huipputeknologiaa. Polarteknikin seinien sisältä käsin palvellaankin koko maailmaa. Kun kallioporauslaitteelta vaaditaan luotettavuutta, parempaa polttoainetaloutta ja säädettävyyttä, asiakas valitsee kompressoripiiriinsä Pimaticin suunnitteleman ja valmistaman venttiilin.

Valmistamisen ja suunnittelun tason tulee täyttää kansainvälisten asiakkaiden normit. Vaaditaan siistiä tuotantoa ja viimeistä huutoa oleva konekanta.

Huittisissa 12-tien varrella kaksi yritystä toimii saman katon alla. Polarteknik vastaa junien ovijärjestelmistä ja Pimatic pneumatiikan liiketoiminnasta.

Huittisten tehtaassa työskentelee 110 ammattilaista ja osa suunnittelutoiminnoista sijaitsee Pirkkalassa.

​​​​​​​

Polarteknikin nettisivut​​​​​​​ & Pimaticin nettisivut

Pari faktaa

  • Tulevien eläköitymisten myötä uusille osaajille avautuu saumoja erilaisiin asiantuntijauriin.

  • Useat tuotteet ovat ns. "turvallisuuskriittisiä komponentteja", joten kokonaisuuden ymmärtäminen korostuu kaikissa työvaiheissa.

  • Monet ovat tehneet opinnäytetyönsä tänne.​​​​​​​


Kolme erilaista agendaa joihin voit tutustua.


Suunnittelu, projektinhallinta ja After Sales

Huittisissa tai Pirkkalassa

Insinöörityön pelikenttä on laaja. Tule katsomaan mitä insinöörin työtehtäviä meillä tyypillisesti tehdään.


Nykyaikainen insinöörityö vaatii hyviä ongelmanratkaisutaitoja. Kansainväliset asiakkaat vaativat ammattimaisuutta niin prosessien, tuotteen kuin elinkaaren hallinnan osalta. Siksi työtehtävissämme korostuvat tarkkuus, turvallisuus ja kokonaisuuden ymmärtäminen.

Iso osa työstä tehdään suunnittelupöydän ääressä. Vaikka kommunikointi asiakkaalle on pitkälti digitaalista, käydään lopputuotteet usein asentamassa paikan päällä. Työhön liittyvät matkustuskeikat ovat tyypillisesti muutaman päivän komennuksia asiakkaalle. Matkapäiviä vuodessa tulee n. 20.

Työkulttuurimme tukee tietointensiivisen työn tekemistä. Myös toimitilamme on suunniteltu tätä silmällä pitäen. Juuri valmistuneissa Pirkkalan toimitiloissa olemme kiinnittäneet huomiota akustiikkaan ja viihtyvyyteen.


Tarkoitettu kone- ja sähköinsinööriksi (DI & AMK) opiskeleville.


"Tässä työssä tulee käytyä paikoissa, joihin ei muuten välttämättä tulisi lähdettyä. Keikalla voi päätyä esimerkiksi Pietarin junavarikolle tai pieneen idylliseen saksalaiskylään."


International Customer Service​​​​​​​

Huittisissa

Kielitaitoa ja teknistä ymmärrystä tarvitaan kun palvellaan kv-asiakkaita. Tule katsomaan mitä työ on käytännössä.


When customers need technical support, information of deliveries or answers to their questions, the contact comes here.

We appreciate fluent service experience and that's why employees speak usually also English. It is important to find solution for customer right away or at least get the customer feel very comfortable and served.

As customer service professional you have to have understanding of the product qualities and technical details, so technical background is a benefit.​​​​​​​

"Sprichst du Deutsch?" Two main export countries are Germany and France, so these languages are appreciated but not mandatory.


Tarkoitettu tradenomiopiskelijoille.


"I like team play! As a customer service manager my co-operation skills are challenged in a good way. Multitasking with tight schedules make my working days interesting."

Vaativia kokoonpanoja ja kovan tason koneistusta

Huittisissa

Opiskeletko koneistajaksi tai asentajaksi sähkö- tai konepuolella? Tule katsomaan miten työtä tehdään moderneissa tuotantosoluissa.


Tuotannon kokoonpanosolussa valmistat eri suuruisia sarjoja. Tärkeä osa työssäsi on uuden työn aloitus, jolloin suunnittelet tarvittavat työvälineet ja työnkulun. Ensimmäisten kappaleiden kanssa aikaa menee vähän kauemmin, mutta rutiini tekemiseen kasvaa äkkiä. Tässä hommassa tarkkuus ja huolellisuus ovat valttia. Myös pitkäjänteisyyttä tarvitaan, eikä haittaa vaikka olisit joskus rakennellut legoilla. Työpisteet on suunniteltu ergonomisiksi, hyvin valaistuiksi ja työympäristö pidetään siistinä.

Vaikka työstät yhtä komponenttia, on se aina osa jotain isompaa. Siksi kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää.

Osa tuotannon väestä työskentelee koneistajina. Tässä työssä kehityt yhä vaativimpien koneistuskeskusten käyttäjäksi, otat työmääräimet itsenäisesti, teet tarvittavat prototyypit ja voit olla aidosti ylpeä kädenjäljestäsi. 2D-piirustusten lukutaito ja kolmiulotteinen hahmottaminen auttavat eteenpäin.


Tarkoitettu toisen asteen kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkö- ja automaatioalan opiskelijoille.

​​​​​​​

"Parasta mun työssä on tämä avoin ilmapiiri ja se, että aina saa kysyä. Paljon tässä pääsee itse järkeilemään asioita ja se motivoi."


Explore WORK! Polarteknikillä & Pimaticillä

Yritysesittely ja tehdaskierros valitsemastasi teemasta

Ideointihetki ja havaintoja

Kesto 1,5h