HUOM! Explore WORK! -toiminta on päättynyt. Jos haluat järjestää vierailun tähän yritykseen, olethan suoraan yhteydessä heihin, kiitos!


Kestävän tulevaisuuden bisneskivijalkaa liuotetaan ja uutetaan Harjavallassa.


Astun sisään Nornickel Harjavallan pääkonttorin ovista. Minut tavoittaa välittömästi iloinen tervehdys aulatyöntekijältä. Olen ensimmäistä kertaa alueella, joten käyntiäni turvataan perehdyttämällä minut lyhyen videon avulla tärkeimpiin turvallisuusasioihin. Videokuvan havainnollistaessa aluetta ilmasta käsin ymmärrän, kuinka suurien asioiden äärelle olen tullutkaan..

Klikkaa itsesi Nornickel Harjavallan nettisivuille tästä.

Edistyksellisessä ja vastuullisessa teollisuusyrityksessä ammattitaitoaan kasvattavat hyvin monen alan osaajat. Tekninen osaaminen on toiminnan kannalta välttämätöntä ja niin ovat yhtälailla johtaminen, organisointi ja hallinnollinen puolikin. Mitä suuremmaksi yritys kasvaa ja mitä erikoisempaa yrityksen ydinosaaminen on, sitä enemmän tarvitaan ympärille ihmisiä, jotka huolehtivat mm. taloudesta, toimituksista, markkinoinnista, viestinnästä, henkilöstön hyvinvoinnista ja kehittymisestä.

300 hehtaarin Suurteollisuuspuistoon Harjavaltaan mahtuu parikymmentä yritystä, jotka työllistävät yli 1000 työntekijää. Yksi isoimmista toimijoista on Nornickel. Nornickel Harjavallan tuotannossa työskentelee 160-170 prosessinhoitajaa, joiden lisäksi toimihenkilöpuolella on n. 140 henkilöä. Kyllä, luit oikein - 140 henkilöä.


Nornickel Harjavallassa voit Explore WORK!:in kautta tutustua kahteen eri osa-alueeseen, tuotteiden toimitukseen tai taloushallintoon.


Kansainvälisen kaupan tradenomit

Tuotteet liikkuvat sujuvasti maasta toiseen, kauppa käy ja vienti on virkeää. Yksi kansainvälisen kaupan pelikentän merkittävistä pelaajista olet sinä, Nornickelin vientiassistentti. Kun tavara on myyty asiakkaalle, huolehdit kaupankäynnin sujuvuudesta tuotteen toimituksessa. Vastuullasi ovat tärkeät dokumentit, kuten lastausasiakirjat, rahtikirjat, pakkauslistat, joista voidaan todentaa tuotteen kulkema reitti ja sisältö. Huolehdit myös laskun tekemisestä asiakkaalle, hoidat analyysitodistukset ja teet remburssikauppaan liittyvät toimenpiteet. Nautit työskentelemisestä suuren yrityksen kansainvälisten asiakkaiden kanssa ja puhut ja kirjoitat sujuvasti sekä suomea ja englantia.

"On todella mielenkiintoista työskennellä isossa yrityksessä, jonka tuotteita toimitetaan ympäri maailmaa. Työkieli on hyvin pitkälti englanti. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen kuin edeltäjänsä, eikä tylsiä hetkiä pääse syntymään."
- Atte, vientiassistentti, opiskelee viimeistä vuottaan KV-kaupan tradenomiksi Raumalla SAMK:issa

Kauppatieteiden opiskelijat, pää- tai sivuaineena laskentatoimi

Mitä kestävä kehitys tarkoittaa talouden kannalta? Miten numeroiden avulla luodaan kestävää tulevaisuutta? Huolellisuus, tarkkuus ja vastuullisuus ovat kolme keskeisintä Nornickelin taloushallinnon ammattilaisen piirrettä. Saatoit olla jo pienenä haka numeroiden kanssa tai huomasit vasta opintojen alkaessa, kuinka kiehtovaa ja monipuolista laskentatoimi on. Nornickelin taloudessa hyödynnät työssäsi SAP-järjestelmää ja ratkot laskennallisia haasteita yhdessä työkavereidesi kanssa. Talous on kiehtovaa, sillä vaikka numerot pysyisivät samoina, kehittyvät niistä saatavat bisnestä eteenpäin vievät tiedot jatkuvasti.

"Meillä on hirveän osaava ja pitkän työuran tehnyt taloustiimi. Tällä hetkellä on paljon projekteja käynnissä ja asiat kehittyvät jatkuvasti. Ei pysytä paikallaan. Hiotaan kokoajan talousprosesseja ja tehdään erilaisia kehitystöitä."

- Anna, laskentaekonomi, Porista 2017 valmistunut kauppatieteiden maisteri

Mitä Explore WORK! -kohtaaminen Nornickelillä sisältää?​​​​​​​

Esiteltävän osa-alueen työmahdollisuudet ja uratarina

Keskustelua ja pohdintaa

Kesto 1h

Nikkeli lujittaa metalliseoksia. Harjavallassa sen avulla luodaan myös hyvinvointia alueelle ja turvallinen, innostava ja vastuullinen työpaikka monille!

Katso videolta esittely Nornickel Harjavallan toiminnasta -->