HUOM! Explore WORK! -toiminta on päättynyt. Jos haluat järjestää vierailun tähän yritykseen, olethan suoraan yhteydessä heihin, kiitos!


Ura teknologiametallien parissa tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa - isosti.

Täyssähköinen yhteiskunta luo kasvuikkunan metallien tulevaisuudelle. Tehoelektroniikka ja vaativat käyttökohteet asettavat tuotantoprosesseille yhä suurempia haasteita. Vastuullisuus ja vähähiilisyys ovat suomalaisten yritysten ehdottomat kilpailuvaltit.
​​​​​​​Tässä maailmassa toimii Aurubis.


Nice to know​​​​​​​

  • 250 kollegaa Porissa, 7 400 yli 20 maassa
  • Pohjoismaiden ainoassa kuparivalssaamossa ja siihen integroidussa valimossa valmistettuja tuotteita käytetään mm. sähköautoissa, tuulivoimaloissa ja arkkitehtuurisissa ratkaisuissa kansainvälisesti useissa eri maissa.
  • Kuparivalimon prosesseista aiheutuvaa hukkalämpöä ohjataan Pori Energian kaukolämpöverkkoon lämmittämään porilaisten asuntoja.
  • Porissa mm. uimahallin sekä tornitalon julkisivu ovat Aurubiksen tuotantoa.


Aurum + Rubrum = punainen kulta = Aurubis​​​​​​​


Vakiinnuta jalansijasi Aurubiksella ja hyppää mukaan heti opintojen alkuvaiheessa. Alla olevat stepit ovat osoittautuneet todellisuudeksi monelle nykyiselle aurubislaiselle.
Hienoja tarinoita kuulee joka yrityksestä, mutta miksi muualla opiskeleva DI valitsisi Porin ja Aurubiksen?

Lue alta Pertun, Miian ja Santun ajatuksia valinnoistaan.

"Me olemme paljon vartijana tämän korkean teknologian erityisosaamisen säilyttämiseksi Suomessa – se tuntuu aika juhlalliseltakin", Perttu Heinilä pohtii.

Aurubiksella työ on merkityksellistä, minkä takia hän onkin viihtynyt yhtiössä jo toistakymmentä vuotta. Satakunnassa ja Porissa valtaosan elämästään asunut Heinilä ei ole haikaillut muiden kaupunkien perään. Työ ja elämä ovat maistuneet synnynseuduilla hyviltä.

"Ei ole tarvetta muuttaa pois. Pori on tarpeeksi iso kaupunki, jossa kaikki tarvittavat palvelut ovat saatavilla. Samaan aikaan Pori on tarpeeksi pieni kaupunki, jolloin elämä on helppoa ja elinkustannukset monta muuta paikkakuntaa alhaisempia."

Kaiken tämän päälle maakunta osaa aina tarpeen tullen yllättää paljasjalkaisen satakuntalaisenkin. Heinilä on vasta myöhemmin, vanhemmalla iällä löytänyt Porin seudun monimuotoisen luonnon.

"Yyteri, meri ja Kokemäenjoki ovat ihan oikeasti ainutlaatuisia paikkoja koko Suomessa. Minulta meni aika kauan oivaltaa, kuinka komeaa luontoa täällä on."

Luonnon parissa Heinilä viihtyykin mielellään vapaa-aikanaan. Työpäivien päätteeksi hän saattaa lähteä lähiseutujen metsiin suunnistamaan. Toisinaan taas metsät vaihtuvat varsin erilaiseen ympäristöön: crossfit-salien tunnelmiin.

Sekin laji on Suomessa rantautunut ensimmäisenä Karhukaupunkiin. "Aika monta hienoa juttua meillä täällä Porissa on."

"Halutessani voisin käyttää suomen lisäksi neljääkin eri kieltä päivittäisessä työssäni: englantia, saksaa, ranskaa ja ruotsia", naurahtaa Kiviö. Kansainväliset tehtävät sopivat hänelle hyvin, sillä pääkaupunkiseudulla nuoruutensa viettänyt Kiviö on asunut myös Saksassa, Japanissa ja Malesiassa.

Tropiikista tie toi kuitenkin Poriin ja Aurubikseen keväällä 2015. Miljoonakaupunkien vaihtuminen länsirannikon helmeen ei tuottanut ongelmia, vaikka elo Porissa saattaakin olla hieman erilaisempaa kuin esimerkiksi Malesiassa.

"Tietenkin alussa hieman jännitti, miten tänne sopeutuu, kun ei tietänyt Porista oikein mitään. Eivätkä kaikki ennakkoajatukset olleet vain positiivisia." Pelot olivat kuitenkin turhia. Kiviö on perheineen löytänyt Porista itselleen uuden kodin, jossa on hyvä asua ja elää.

"Varsinkin pienten lasten perheille tämä on todella hyvä kaupunki. Täällä on kaikki tarvittavat palvelut ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet, mutta ei ole sitä samaa ruuhkaa, kiirettä ja stressiä kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla."

Mutta ei perhe- ja työarki täysin stressitöntä Porissakaan ole. Siihen Kiviöllä on kuitenkin keino, millä viimeisetkin stressinrippeet lähtevät.

"Harrastan joogaa! Jooga on fyysisesti haastavaa ja saa pään tyhjentymään kaikesta muusta. Namaste."

Santtu on viihtynyt Aurubiksella jo noin kuuden vuoden ajan. Aikanaan Koivula kertoi kesätyöhaastattelussa voivansa tehdä yhtiölle kandidaatin työn ja myöhemmin diplomityön, jonka jälkeen hän voisi jäädä Aurubikselle töihin vakituisesti.

Juuri niin onkin käynyt.

"Tutustuttuani Aurubikseen ei ole tehnyt mieli vaihtaakaan. Työ on kaiken lisäksi merkittävää, koska kuparia on mukana useissa ilmastoystävällisissä innovaatioissa."

Toinen syy Porissa pysymiselle on Pori itsessään. Satakunnan Kankaanpäästä kotoisin olevalle Koivulalle Pori on tähän elämäntilanteeseen juuri oikea kaupunki.

"Kotona on 1,5-vuotias pieni poika, jonka kanssa vapaa-aika pääosin kuluu. Siksi on tärkeää, että arjen kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä ja helposti, mutta paikallisen kauppakeskuksen parkkipaikalla on silti hyvin tilaa."

Tilaa on riittävästi myös jäähallin läheisyydessä. Noin kerran viikossa Ässien junioriessakin pelannut Koivula vetää luistimet jalkaansa. "Se luo kivaa vastapainoa työlle, kun pääsee hikoilemaan kaukaloon."


Hei tuleva DI, jos olet kiinnostunut etävierailusta Aurubiksella, vinkkaa tästä opiskelijajärjestöllenne tai kerää muutama kaveri kasaan ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tilaisuus!

Noora Jönkkäri, Explore WORK! -koordinaattori

0505111740, noora.jonkkari@satakunnankauppakamari.fi